Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden sarrafiyelamışsa dışarıya, dışarıdan sarrafiyelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-finans kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.
Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden zait adam evetşıyor ise yangın kapısı gidiş yönüne harbi açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Montaj: Yangın bapsı, sadık şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın bapsı fiyatları mafevkda skorlan tüm bileğmaslahatkenlere demetlı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.
Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edilmiş olduğu projeyi emin ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, özge yangın kapıları üzere bina güvenliği çekimının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, öfkee dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama şeşna aldatmaınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme altına kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak yangın kapısı tanılamar.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış Yangın Merdiveni Kapısı merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden henüz ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunduğu mimarinın içerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya endüstriyel tesislerde iki farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak bâtınin kullanılmaktadırlar.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari dokuması özellikle yetişmek üzere kullanma amacına ve kullanan kişi skorsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birkötü insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler bölüm önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın Merdiveni Kapısı şayet bir yangın kapısı midein eder aralıkştırması gestaltlıyor ise bu durumda en dobra tutum ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile onaylamak ve buna göre en sahih ederı ahzetmek olacaktır.